Formuesdagen 2018

Formuesdagen 2018

Formuesdagen 2018

Formuesdagen 2018 ble gjennomført den 21. november på Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo. Her kan du se et utvalg av foredragene samt invervjuer og annen innsikt knyttet til arrangementet.

Vi håper å se deg på Formuesdagen 2019!

Få invitasjon til Formuesdagen 2019!

Få inspirasjon, kunnskap og hold deg oppdatert. Registrer deg for informasjon på e-post i dag! Vi sender deg kun informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg, og du kan melde deg av når som helst.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Video av foredrag

Ashvin Chhabra

Siv Jensen

Olof Granström

Intervju med foredragsholderne

Ashvin Chhabra

Fredrik Lie-Nielsen

Olof Granström

Program

Øystein Bø

Velkommen og innledning

Øystein Bø, administrerende direktør i Formuesforvaltning

Fredrik Lie-Nielsen

Hvordan orienterer vi oss i tidligfase, venture og growth equity?

Fredrik Lie-Nielsen, nestleder i Formuesforvaltnings investeringsavdeling

Formuesforvaltnings kunder har gjennom sine porteføljeinvesteringer vært med på reisen til mange av Nordens store «enhjørning»-selskap. Siden 2005 har dette inkludert spennende virksomheter som Spotify, iZettle, Avito og Boozt, for å nevne noen. Investeringer i tidligfase, venture og vekstselskap utenfor børs kan bidra til vekst i bred forstand, og i porteføljen, men kan på mange måter også være et av de mest kompliserte områdene å investere i. Hvordan håndterer Formuesforvaltning dette? Er det ting på gang i markedene som kanskje betyr at flere investorer bør ha et forhold til slike investeringer utenfor børs i årene som kommer?


Siv Jensen

Politikk for vekst og omstilling

Siv Jensen, finansminister og leder i Fremskrittspartiet

Norsk økonomi har hentet seg godt inn etter oljenedturen i 2014. Likevel er det noen skyer på himmelen. Nå gjelder det å bruke de gode tidene til å få flere i jobb og omstille norsk økonomi. Slik sikrer vi fortsatt vekst og et bærekraftig velferdssamfunn.


Se video av Siv Jensens foredrag her!

Ashvin Chhabra

The Aspirational Investor, Taming the Markets to Achieve Your Life’s Goals

Ashvin Chhabra, President of Euclidean Capital and Author of «The Aspirational Investor»

Dr. Chhabra was Chief Investment Officer and Head of Investment Management and Guidance at Merrill Lynch Wealth Management from 2013-2015. Prior to that, he was Head of Quantitative Research at J.P. Morgan Private Bank. Dr. Chhabra has lectured at Yale University, Carnegie Mellon University, Columbia Business School, Baruch College CUNY, and the University of Chicago. He holds a PhD in applied physics from Yale University. Dr. Chhabra’s speech at Formuesdagen 2018 will be his only speech this year, except for one at Wharton Business School.

Klikk her for å lese vår omtale av boken «The Aspirational Investor».


Se video av Ashvin Chhabras foredrag her!

Olof Granström

För en faktabaserad världsbild – arvet efter Hans Rosling

Olof Granström, project manager i Gapminder

Vi har testat allmänheten på de mest grundläggande globala utvecklingstrenderna (se gapminder.org/ignorance) och människor verkar ha totalt missuppfattat hur världen ser ut. Olof kommer demontera tre «megamissförstånd» som formar vår världssyn och visa hur världen ser ut på ett sätt som alla kan förstå (gapminder.org/tools and
gapminder.org/dollar-street).


Se video av Olof Granströms foredrag her!

Lars-Henrik Røren

Bærekraftig og ansvarlig tilnærming

Lars-Henrik Røren, ansvarlig for aksjer og ESG i Formuesforvaltning

Formuesforvaltning tar bærekraft og ansvarlig tilnærming på alvor. Vi har fastsatte ambisjoner på selskapets vegne og vi integrerer bærekraft og ansvarlighet i kundenes investeringsløsninger, der det er egnet. Vi måler og vi rapporterer på utviklingen, både hva ESG og karbonavtrykk angår. Allikevel er det slik at metodebruken og datagrunnlaget for denne typen vurdering og klassifisering, etter vår oppfatning, fortsatt er umoden og mangelfull. En bærekraftig og ansvarlig forvaltning, krever en bærekraftig og ansvarlig tilnærming. Og den må være faktabasert.


Innsikt

Høy optimisme varsler risiko for svakere avkastning

Det er utbredt optimisme i markedet, noe som øker sannsynligheten for svakere avkastning på kort og mellomlang sikt.

Eiendom i Frankrike: Slik unngår du skatte- og arvefellene.

Må du betale skatt av leieinntektene hvis du leier ut en fritidseiendom i Frankrike? Er det skatt på gevinst ved salg? Og utløser et generasjonsskifte arveavgift? Her er nyttige regler rundt skatt og arv for deg som eier en eiendom i Frankrike.

Solid aksjemarked under Trump

Amerikanske aksjer har levert solid avkastning under president Trumps første tre år i Det hvite hus. Hvordan har aksjemarkedet prestert sammenliknet med tidligere presidenter?