Formuesdagen 2019 ble gjennomført den 29. november på Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo. Her kan du se et utvalg av foredragene samt invervjuer og annen innsikt knyttet til arrangementet.
Vi håper å se deg på Formuesdagen 2020!
Erling Røed Larsen
Arne Elias Corneliussen
Bjørn Kjærand Haugland
Espen Agdestein
Agglomerasjon av Erling Røed Larsen
The Human Touch i toppsjakkens verden av Espen Agdestein og Peter Heine Nielsen
Hvordan bærekraft driver utvikling av samfunnliv og næringsliv av Bjørn Kjærand Haugland
Øystein Bø, administrerende direktør i Formuesforvaltning
Hvorfor stimler mennesker seg sammen i kunnskapsøkonomien?
Erling Røed Larsen, forskningssjef Housing Lab OsloMet
Les mer
Fra tidenes morgen har menneskene holdt sammen, og vi gjenfinner dette i språkets flotteste ord; altså ord på «sam-»: sammen, samfunn, samhandel, samkvem, samvirke, samhold. I økonomifaget inndeles gevinstene ved sammenkomster av mennesker i deling, matching og læring. Røed Larsen trekker dette over til moderne kunnskapsproduksjon – og viser hvordan dette til og med forklarer hvorfor firmaer og byer finnes. Til slutt henter han resultater fra en av vår tids største vitenskapelige undersøkelser, en Harvard-studie som har pågått siden 1938. Der har forskerne funnet den faktoren som er viktigst for menneskets velferd.
Se video av Erling Røed Larsen fortelle om sitt foredrag her!
En ekspedisjon fra Shanghai til Istanbul med tog, bil og buss – Geopolitisk risiko, infrastrukturutvikling og logistikk-klynger.
Arne Elias Corneliussen, CEO Norwegian Risk Consulting International (NRCI)
Les mer
Arne Elias Corneliussen leder NRCI, som er et geopolitisk risikoanalyseselskap. NRCI bistår med politisk- og sikkerhetsrelatert rådgivning og risikoanalyser til næringslivet og andre aktører i forbindelse med investeringer og pågående forretningsoperasjoner i Asia, Afrika, Midtøsten og Latin-Amerika. NRCI arrangerer Norwegian Risk Forum, som er en årlig internasjonal geopolitisk konferanse i Oslo.
Corneliussen har betydelig internasjonal erfaring og han reiser jevnlig på lange fact-finding ekspedisjoner for å kartlegge politisk- og sikkerhetsrelatert risiko, infrastruktur og geopolitisk utvikling og internasjonale forretningsmuligheter. Han har gjennomført ti lange fact-finding ekspedisjoner med buss i Afrika. Corneliussen har vært på lignende feltreiser i Midtøsten, Sørøst-Asia, Nordøst-Asia, Sør-Asia og Latin-Amerika og kartlagt en rekke av verdens farligste konfliktområder. Corneliussen holder jevnlig foredrag på konferanser og universiteter i Norge og internasjonalt. I februar i år holdt han foredrag på St Antony´s College på Oxford University.
I slutten av oktober 2017 reiste han på en 16.079 km lang ekspedisjon med tog, buss og bil fra Shanghai til Istanbul for å kartlegge infrastrukturutvikling, logistikk-klynger og det geopolitiske landskapet langs One Belt One Road – som er den nye Silkeveien som Kina utvikler. Kina gjennomfører nå det største utenrikspolitiske infrastrukturprosjektet i historien og investerer over 1000 milliarder dollar i over 60 land. Corneliussen studerte i USA, Egypt og Chile og han har to mastergrader i internasjonal politikk og offentlig administrasjon fra Syracuse University i New York. Han tjenestegjorde også for Forsvaret i Kosovo i et år fra 2001 til 2002.
Du vil få se bilder fra hele ekspedisjonen han gjennomførte fra Shanghai til Istanbul og han kommer til å fortelle om hva One Belt One Road er, hvorfor Kina nå utvikler den Nye Silkeveien, observasjoner han gjorde underveis, hva infrastruktur og fremveksten av logistikk-klynger i One Belt One Road betyr for økonomisk- og geopolitisk utvikling i Asia og andre regioner. Han vil også fortelle om hvordan det er å gjennomføre så lange ekspedisjoner med buss, bil og tog og hvorfor det er særlig nyttig for risikoarbeidet de gjør i NRCI at han reiser gjennom risikofylte konfliktområder. Corneliussen vil også beskrive hvordan han med respekt, ydmykhet og vennlighet etablerer kontakt med mennesker i ulike etniske grupper, fjellområder, stammer og hvordan hans tilnærming er for å etablere tillitsbasert dialog med mennesker i krevende områder. Blant disse kontaktene etablerer han varige relasjoner som han fortsetter å ha kontakt med. Arne Elias Corneliussen er Fellow i Royal Geographical Society i London.
Arne Elias Corneliussen besitter unik innsikt i geopolitiske forhold og politisk risiko gjennom sin internasjonale erfaring med lange fact-finding ekspedisjoner. Under Corneliussens fact-finding ekspedisjoner gjør han observasjoner og etablerer varige relasjoner med kilder som sammen bidrar til NRCI’s forecasting, rådgivning og risikoanalyser.
Se video av Arne Elias Corneliussen fortelle om sitt foredrag her!
Vi kan alle bidra til å akselerere utviklingen mot en bærekraftig fremtid – the human touch!
Bjørn Kjærand Haugland, CEO Skift
Les mer
Haugland vil i sitt foredrag gi oss en analyse av den sterkeste trendene som driver utviklingen av samfunnsliv og næringsliv i dag. Han vil peke på hvordan ledende samfunn og virksomheter omdanner bærekraft til innovasjon, styrket konkurransekraft og nye muligheter og ikke minst diskutere hvordan vi alle kan bidra til å akselerere utviklingen mot en bærekraftig fremtid – the human touch!
Se video av Bjørn K. Haugland fortelle om sitt foredrag her!
Hvordan bruker Magnus Carlsen, Vishy Anand og alle toppspillerne teknologi for å prestere best mulig?
Espen Agdestein, manager for Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen, coach for Magnus Carlsen
Les mer
Sjakk har lenge vært et yndet tema for utviklere av teknologi. Å utvikle en datamaskin som kunne slå verdens beste sjakkspillere ble lenge sett på som den ultimate utfordring. IBM programmet «Deep Blue» vant i 1997 en match mot verdensmesteren, Garry Kasparov, og mange trodde det ville bety slutten for sjakksporten. Det motsatte har vært tilfelle og sjakksporten blomstrer mer enn noensinne selv om en mobiltelefon er sterkere enn Magnus Carlsen. Hvordan kan dette ha seg, og hvordan bruker Magnus Carlsen, Vishy Anand og alle toppspillerne teknologi for å prestere best mulig?
Espen Agdestein, manager for Magnus Carlsen og Peter Heine Nielsen, sjefstrener for Magnus Carlsen siden 2013 og før det i mange år for tidligere verdensmester Vishy Anand, forteller en spennende historie om den knallharde kampen om de beste forberedelse ved hjelp av teknologi i toppsjakken.